2012. július 22., vasárnap

Fetasajtkrém pepperonival



A legutóbbi vendégség úgy alakult, hogy már kész volt a hatalmas tál muszaka, a hatalmas tál török bulgur saláta, plusz az édességek, viszont mindenki várakozó állásponton volt az étkezés megkezdését illetően. Látván ezt a bizonytalankodást, arra gondoltam, itt csak egy jó kis krém segíthet, így előszedtem pár dolgot, ami még volt a hűtőben. Kész lett a krém, fel is bátorodott a társaság, olyannyira, hogy nekem pl. nem is jutott belőle, csak a dicséretből. Ezért hamar újra gyártottam zártkörű használatra, most pedig le is írom, hogy jól megjegyezzem. Jelenleg első számú kedvenc, reggelire, vacsorára, pirítósra, szendvicsbe.

Recept:
  • 250 g feta-, vagy krémfehér sajt
  • 150 g natúr vajkrém, vagy Philadelphia sajtkrém
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 2 evőkanálnyi bazsalikomlevél felaprítva
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 savanyított pepperoni paprika vékony csíkokra vágva
A szobahőmérsékletű hozzávalókat keverőtálba tesszük, villával kikeverjük. Zárható edényben hűtőben tároljuk.

2 megjegyzés:

kicsu írta...

hű, ezt biztos hogy ki fogom próbálni! köszönöm :)

konyharuha írta...

nagyon szívesen, örülök neki!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...