2010. december 20., hétfő

Gyors brokkolis tészta


Nekem mindig csak az a bajom az ünnepek előtti sok sütéssel, készülődéssel, hogy közben a napi főzést is meg kell oldani. Ez a tészta ilyen helyzetekben, de egyszerű sietős hétköznapokon is remekül teljesít. Tényleg negyed óra alatt kész van, a hozzávalók könnyen beszerezhetők, egy részük pedig elvileg mindig van otthon. Bár biztosan finom más formájú tésztával is, én mégis az orecchiette-t (fülecske) javaslom ehhez a recepthez. Mintha csak a kis brokkolidarabokhoz szabták volna a kagyló-szerű mélyedéseket, olyan szépen belehelyezkednek...

Recept:

Egy nagy fazékban vizet forralunk. Közben egy kis fej brokkolit rózsáira szedünk, zsenge szárait is feldaraboljuk. Amikor a víz forr, sózzuk és beletesszük a tésztát. (1 csomag)  7 perc múlva a brokkoli szárait is a tészta mellé dobjuk, majd két perc után a rózsáit is. Egy mélyebb serpenyőben 2-3 evőkanál olívaolajon lassú tűzön megpuhítunk 3 szardellacsíkot, 3-4 gerezd felaprított fokhagymát. Hozzáadunk egy fél felszeletelt csilipaprikát, fél citrom reszelt héját és meglocsoljuk egy evőkanál citromlével.
Egy kis serpenyőben megpirítunk egy marék szeletelt mandulát.
Amikor a tészta roppanósra főtt, leszűrjük a brokkolival együtt. A főzővízből 3 evőkanálnyit megmentünk és a mártáshoz teszünk. Összekeverjük  lecsöpögtetett brokkolis tésztával. Sózzuk, frissen őrölt borssal fűszerezzük.
Frissen reszelt parmezánnal és a pirított mandulaszeletekkel megszórva azonnal tálaljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...