Barnuló, fonnyadozó banánok kiváló felhasználási lehetősége. Nem szárad ki, még két nap múlva is finom, krémes. A banán a megsült dióval kiváló páros, legközelebb reszelek bele egy kis narancshéjat is.
Recept:
- 100 g puha vaj
- 140 g cukor
- 1 tojás kissé felverve
- 225 g liszt
- 2 tk sütőpor
- 4 db jó érett banán
- 85 g aprított dió
- 50 ml tej
Összekeverjük a vajat, a cukrot és a tojást, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. A banánokat villával pépesítjük, elkeverjük a tejjel. A dióval együtt mindent összekeverünk.
Én közepes méretű szögletes sütőformában sütöttem, így tényleg kenyér-szerű.
Good-Food recept.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése