2010. december 15., szerda

Banánkenyér


Barnuló, fonnyadozó banánok kiváló felhasználási lehetősége. Nem szárad ki, még két nap múlva is finom, krémes. A banán a megsült dióval kiváló páros, legközelebb reszelek bele egy kis narancshéjat is.

Recept:

  • 100 g puha vaj
  • 140 g cukor
  • 1 tojás kissé felverve
  • 225 g liszt
  • 2 tk sütőpor
  • 4 db jó érett banán
  • 85 g aprított dió
  • 50 ml tej
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A sütőformát kivajazzuk, sütőpapírral kibéleljük.
Összekeverjük a vajat, a cukrot és a tojást, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. A banánokat villával pépesítjük, elkeverjük a tejjel. A dióval együtt mindent összekeverünk.
Én közepes méretű szögletes sütőformában sütöttem, így tényleg kenyér-szerű.
Good-Food recept.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...