2020. augusztus 31., hétfő

Szinte Boursin

 

Már nagyon régen vettem boursint. Nem is nagyon tudom megindokolni, hogy miért nem, azon kívül, hogy drága. Egyszerűen elfeledkeztem róla - bocsánat Monsieur Boursin! Az idei dúsuló kakukkfű ágyásom viszont felkeltette bennem az igényt valami finom kencére, amibe bőséggel kerülhet friss fűszernövény. Így jutott eszembe régi kedvenc krémsajtom, aminek plisszírozott fóliás csomagolásáért legalább annyira odavoltam, mint elegáns, krémes állagáért, fűszeres ízéért. 

Természetesen tisztában voltam vele, hogy nem fogok tudni IGAZI boursint készíteni normandiai friss tehénsajt és titkos recept nélkül, így már az alapanyag tekintetében más irányt vettem és krémes kecskesajt lett a kiindulópont. Elsősorban azért, mert levegős, nem kenőcsös-tömör, az íze pedig kellemesen karakteres. Zöldfűszerből lehet nyugodtan túlozni, kakukkfüvön és bazsalikomon kívül jöhet még petrezselyem, snidling, kakukkfű, oregánó, majoranna is, az alábbi adalékszám legyen a minimum!

Minden kompromisszummal együtt tőlem a nyár legjobb kencéje címet kapta.

Recept:

  • 220 g krémes kecskesajt/kecsketúró
  • 120 g tejszínes sajtkrém (pl. Philadelphia)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál friss kakukkfű levél
  • 2 evőkanál friss bazsalikomlevél
  • só, frissen őrölt bors (utóbbiból bőven!)
A fokhagymát apróra vágjuk. A bazsalikom- és kakukkfű leveleket is durván felparítjuk.

Minden hozzávalót keverőtálba teszünk, botmixerrel krémesre keverjük.

Azonnal fogyasztható, de, mint minden krémnek, ennek is jót tesz egy-két óra pihenés, hogy összeérjenek az ízek.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...