2020. május 18., hétfő

Zsályás - rozmaringos csirkecomb



Kicsit úgy vagyok a csirkehússal, mint a régi magazinok lapozgatásával: minden ismerős benne, mégis öröm újra felfedezni. Ezzel a recepttel ilyesmi élményben volt részem, kívánok nektek is hasonlókat.

Recept:
  • 4 egész csirkecomb
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 szál friss rozmaring
  • 10 friss zsályalevél
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 evőkanál fehérborecet
  • 3-4 szardella filé
  • 2 teáskanál kapribogyó
A csirkecombokat az ízületeknél kettévágjuk, szárazra töröljük.
A zsálya és rozmaring leveleket a fokhagymával együtt apróra vágjuk.
Egy vastag falú lábasban felmelegítjük az olajat, a csirkecombok mindkét oldalát aranyszínűre pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk a zsályás-rozmaringos fokhagymával, elkeverjük.
Felöntjük a borral és a borecettel. Lefedjük, alacsony lángon 40-45 percig főzzük. Közben meleg vízzel pótoljuk a folyadékot, ha szükséges.
A szardellát és a kapribogyót apróra vágjuk és a csirkéhez keverjük. (Ha sóban eltett szerdellánk és kaprink van véletlenül, ezeket előbb alaposan öblítsük le!)
Egy-két percig erős tűzön összefőzzük, majd lehúzzuk a tűzről.
Sült újkrumplival, párolt spárgával, spenóttal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...