2018. június 20., szerda

Málnás joghurthab


Mindig vívódom, amikor ilyen egyszerű dolgokat készítek: beírjam a blogba? Hiszen ez szinte nem is recept. Bevallom, sok effajta vívódásom végződik részemről negatív válasszal, amit kicsit bánok, mert így sokszor számomra is elvesznek ezek az ötletek. Ráadásul hányszor és hányféle területéről az alkotásnak és az életnek mondták el már sokan, hogy végül mindig az egyszerűség a legjobb megoldás.
Így ezt a csudajó málnás joghurthab receptet most nem hagyom a feledés homályába veszni. Tökéletes kánikulai desszert.
Az olívaolaj felesleges úri huncutságnak tűnhet, de nem az, ha finom, gyümölcsös, extraszűz olajat használunk. Különleges módon keveredik a gyümölcs ízével, a legjobbat hozzák ki egymásból.
Nekem most egy szuper spanyol olajam van itthon, amit az igazioliva.hu -tól rendeltem, mint már annyiszor.

Recept:
  • 200 g málna
  • 2,5 dl görög joghurt
  • 1 evőkanál méz
  • 1 teáskanál natúr, pucolt pisztácia
  • 1-2 evőkanál nagyon jó minőségű olívaolaj (opcionális)
A málnát botmixerrel pürésítjük, szitán átpasszírozzuk, lehűtjük.
Hozzákeverjük a joghurtot, gépi habverővel összekeverjük. Tálalásig hűtőben tarjuk.
Tálakba szedve friss málnát, apróra vágott pisztáciát, ha van, lilabazsalikom leveleket teszünk a tetejére, végül olivaolajat csurgatunk rá.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...