2017. december 19., kedd

Mondhatnám, hogy indiai, fűszeres spenót


Régi mániám, hogy a karácsonyi sürgés-forgásban nagy szükség van egyszerű, melengető ételekre. Amolyan bejglisütés és mézeskalács díszítés közé beékelhető gyorsételre, ami lenyugtatja a felfokozott kedélyeket és amivel a nagy trakta előtt lelkiismeretfurdalás nélkül is jóllakhatunk. 
Ez pont egy ilyen recept. 
Bár ritkán használok fagyasztott alapanyagot, ebben az esetben engedményt tettem a mirelit spenót javára. Rajta kívül pedig már csak néhány fűszerre van szükség és szűk fél óra alatt kész is a szokásos spenótfőzeléktől eltérő, de nagyon finom életmentő ebéd, vagy vacsora.


Recept:
  • 400 g mirelit spenót
  • 1 nagy hagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2 centi friss gyömbér
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál egész római kömény
  • 1 teáskanál őrölt koriander
  • fél tesákanál barna mustármag
  • fél teáskanál kurkuma
  • fél teáskanál cayenne bors
  • néhány teáskanál natúr krémsajt (Philadelphia) a tálaláshoz (vagy joghurt)
  • 2 marék sózatlan földimogyoró
A spenótot felmelegítjük, kiolvasztjuk.
Az olajon aranybarnára puhára dinszteljük a felkockázott hagymát és az apróra vágott fokhagymát. Hozzáadjuk a római kömény és a barna mustármagot, egy-két percig pirítjuk. Rátesszük a többi fűszert, átforgatjuk, majd hozzáadjuk a spenótot. Sózzuk, egy-másfél deci vízzel higítjuk, jól átforgatjuk, 5 percig főzzük.
Tálaláskor nagyvonalúan elkeverjük benne a krémsajtot, megszórjuk vágott mogyoróval. 
Főtt basmati rizzsel, vagy lepénykenyérrel fogyasztjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...