Ez pont egy ilyen recept.
Bár ritkán használok fagyasztott alapanyagot, ebben az esetben engedményt tettem a mirelit spenót javára. Rajta kívül pedig már csak néhány fűszerre van szükség és szűk fél óra alatt kész is a szokásos spenótfőzeléktől eltérő, de nagyon finom életmentő ebéd, vagy vacsora.
Recept:
- 400 g mirelit spenót
- 1 nagy hagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 2 centi friss gyömbér
- 3 evőkanál olaj
- 1 teáskanál egész római kömény
- 1 teáskanál őrölt koriander
- fél tesákanál barna mustármag
- fél teáskanál kurkuma
- fél teáskanál cayenne bors
- néhány teáskanál natúr krémsajt (Philadelphia) a tálaláshoz (vagy joghurt)
- 2 marék sózatlan földimogyoró
Az olajon aranybarnára puhára dinszteljük a felkockázott hagymát és az apróra vágott fokhagymát. Hozzáadjuk a római kömény és a barna mustármagot, egy-két percig pirítjuk. Rátesszük a többi fűszert, átforgatjuk, majd hozzáadjuk a spenótot. Sózzuk, egy-másfél deci vízzel higítjuk, jól átforgatjuk, 5 percig főzzük.
Tálaláskor nagyvonalúan elkeverjük benne a krémsajtot, megszórjuk vágott mogyoróval.
Főtt basmati rizzsel, vagy lepénykenyérrel fogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése