Bár a coleslaw szigorúan véve nyers káposztasaláta, de mi nem vagyunk szigorúak, ezért a kétféle káposzta mellett egyéb nyers zöldségekkel dúsítottuk és egyben színesítettük. Az egyéb most a gyönyörű színes répákat jelenti, amiket már szeletelni is élvezet és egy fél édesköményt, ami pedig üdítő és illatos kiegészítője a salátának. A másik felét levesekbe (pl. minsetronéba), ragukba használhatjuk.
Nem baj, ha nem fogy el egy ülésre, másnap is szuper uzsonna-, vagy ebéd-kiegészítő.
Recept:
- 1-1 sárga, narancssárga és lila répa
- negyed fej lilakáposzta
- negyed fej fehér káposzta
- fél édeskömény
- 1 csokor snidling
- 1,5 teáskaál citromlé
- 1 teáskanál fehérborecet
- 1,5 dl olívaolaj
- 3/4 teáskanál só
- 2,5 dl natúr, zsíros joghurt
- dukkah fűszerkeverék, vagy pirított napraforgó
A citromlevet és az ecetet elkeverjük a sóval, majd besűrítjük az olívaolajjal. Hozzáadjuk a joghurtot, majd az egészet a salátára öntjük és jól átforgatjuk.
Tetejét megszórjuk a dukkah keverékkel, vagy a pirított napraforgóval.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése