A nyári vendégségek nélkülözhetetlen, örökös tagjáról, a sült, hámozott paprikáról azt hittem már nem tudok több jót feltételezni, aztán tessék, csak egy kis sütőben puhított zöldbab és a jó még jobb lesz. Krémes és ropogós egyszerre, az ízei pedig fantasztikusan összeérnek. Egyszerű pirítós kenyérre, vagy sült húsok, halak mellé nem is kívánhatnánk magunknak és másoknak jobbat.
Recept:
- 20 dkg friss zöldbab (sárga, vagy zöld hüvelyű, sőt lehet vegyesen is)
- 4 db vastag húsú (kaliforniai, vagy kápia típusú) paprika piros, sárga, zöld színekben
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál fenyőmag
- friss bazsalikomlevél
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál vörösborecet
- só, frissen őrölt bors
A paprikákat alufóliával kibélelt tepsire tesszük. Forró sütőben minden oldalukon hólyagosra, barnára sütjük. (Kerti grillezőn is elvégezhető ez a művelet, sőt!) Kivesszük a sütőből, mély tálba tesszük és folpackkal lefedve 10 percig pihentetjük. Ezután kihúzzuk a magházukat, héjukat lefejtjük, a paprikák húsát pedig ujjnyi széle csíkokra, majd 4-5 centis darabokra vágjuk.
A zöldbabot megmossuk, szár felőli végeit levágjuk. Sütőedénybe tesszük, meglocsoljuk egy evőkanál olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, forró, 200 fokos sütőbe tesszük, 10-15 percig sütjük, amíg megpuhul. Közben párszor átforgatjuk.
A sült paprikahúst és a zöldbabot tálra tesszük. Hozzáadjuk a vékonyan felszeletelt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, megöntözzük az olívaolajjal és a borecettel, majd óvatosan összekeverjük.
A fenyőmagot serpenyőben enyhén megpirítjuk, a salátára szórjuk.
Végül meghintjük a bazsalikom levelekkel.
Legalább egy órát érni hagyjuk, mielőtt tálalnánk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése