2016. január 8., péntek

Csirkecomb és meyer citrom




A hosszúra nyúlt, sötét januári napok egyik megmentője a majdnem narancsszínű, napsugarat idéző, fűszeres illatú meyer citrom. Ha csak az asztal közepére teszünk pár darabot és nézegetjük, szagolgatjuk, már jót tettünk magunkkal. De azért ennél többet is kihozhatunk belőle. Például készíthetünk egy különleges csatnit, amit aztán sajtok mellé, vagy hajdinapalacsintára kenve élvezhetünk. Nagyon finom a meyer citromos lemon curd, mondjuk egy festői pavlovához.
Vagy itt ez az egyszerű és nagyon ízes sült csirke és mindjárt színesebb az élet.

Recept:

  • 3 csirkecomb
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • fél hüvelykujjnyi friss gyömbér
  • fél meyer citrom
  • 1 nagy hagyma
  • fél chili paprika
  • 2 babérlevél
  • csipet sáfrány
  • 2 teáskanál méz
  • 2 evőkanál gránátalma mag
  • só, frissen őrölt bors
A csirkecombokat különválasztjuk alsó és felső combra. Sózzuk, borsozzuk. A gyömbért meghámozzuk, karikákra vágjuk, a hagymát elfelezzük, felszeleteljük. A citromot felkarikázzuk.
Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, erős tűzön megpirítjuk benne a csirkecombok mindkét oldalát. Hozzáadjuk a hagymát, a gyömbért, a babérlevelet, a chilit és a citromot. Pár percig még pirítjuk, majd megszórjuk a sáfránnyal és alacsony tűzön, lefedve puhára főzzük, közben időnként megforgatjuk. Ha szükséges kevés vizet öntünk alá. Amikor a hús megpuhult, rácsurgatjuk a mézet és újra erős lángon még egyszer átpirítjuk. Végül megszórjuk a gránátalmával.
Petrezselymes kuszkusszal tálaljuk, amit a meyer citrom másik felével ízesítünk.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...