2015. december 14., hétfő

Hibiszkuszos habcsók



A habcsókot nem kell bemutatni. Ezt is csak azért, mert a hibiszkusz virág porrá törve nemcsak szép csíkokat rajzol bele, hanem egy kis savanykás ízt is ad hozzá, csak épp egy leheletnyit. Csak épp, hogy érdekesebb legyen.
Egyszerű, gyors nyalánkság, kívül roppanós, belül krémes, mint ez a másik, csokis változat. Ajándéknak is ajánlom, ha magunkat le tudjuk róla beszélni.

Recept:

  • 3 tojásfehérje
  • 160 g cukor
  • csipet só
  • 10 db szárított hibiszkusz virág, vagy 1,5 evőkanál natúr, szálas hibiszkusz szirom (teának való)
A tojásfehérjét a sóval lágy habbá verjük. Hozzáadjuk a cukrot, folytatjuk a habverést, amíg kemény habot kapunk.
A hibiszkuszt kávédarálóban finom porrá őröljük. Átszitáljuk.
A hibiszkusz port lágyan a tojáshabba keverjük, de nem keverjük el teljesen, csak éppen pár csíkot húzunk bele.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe teáskanállal, vagy evőkanállal csúcsos halmokat teszünk a habból egymástól 4-5 centis távolságban.
Előmelegített, 140 fokos sütőben 30 percig sütjük. Szobahőmérsékleten hűlni hagyjuk.
2- 2 és fél tepsi lesz ebből a mennyiségből. Ne tegyünk egyszerre több tepsit a sütőbe; nekem legalábbis az a tapasztalatom, hogy az alsó tepsin levő habcsókok megbarnulnak.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...