2015. október 23., péntek

Paszternákos, mézes sült csirke


Alternatív címek: "betette a csirkét a sütőbe egy pár zöldséggel, nézd meg mi történt azután!", "nem örülsz az ősznek? mutatunk valamit, amitől jókedved lesz", "mit csináljak ezzel a furcsa zöldséggel, amiről azt hittem, petrezselyem?" " a sült csirke az új sült galamb", "két szuperzöldség egy ételben!"
Egyelőre ezek jutottak eszembe, várom a további javaslatokat, szigorúan kóstolás után. A magam részéről tényleg csak a legjobbakat mondhatom, a mustáros-mézes-narancsos pác nagyon jót tesz mind a húsnak, mind a (szuper)zöldségeknek!

Recept:

  • 1 csirke combjai és szárnyai, vagy négy egész csirkecomb
  • 1 nagy paszternák
  • fél fej brokkoli
  • 4-5 evőkanál olívaolaj
  • 1 púpozott teáskanál magos mustár
  • fél narancs leve
  • 2 evőkanál méz
  • 1 teáskanál só
  • frissen őrölt bors
  • 5-6 friss zsályalevél
A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
A csirkecombokat két részre vágjuk, a szárnyak keskeny végét levágjuk (levesbe főzzük).
A paszternákot meghámozzuk, hosszában negyedekbe vágjuk. A brokkolirózsákat szárral együtt vágjuk darabokra, a szárrészt krumplihámozóval megpucoljuk.
Összekeverjük a mustárt, a mézet, a narancslevet, a sót és borsot egy tálban.
Két evőkanál olajjal kikenünk egy sütőedényt. Elrendezzük benne a csirkedarabokat és a paszternákot. Ráöntjük a fűszeres pácot és kezünkkel jól eloszlatjuk a húson és a zöldségen is. Betesszük a sütőbe, fél órát sütjük. Akkor hozzáadjuk a brokkoli-darabokat is, amiket még külön meglocsolunk egy-két evőkanál olívaolajjal. Átforgatjuk-locsolgatjuk a csirkét és a paszternákot, majd az egészet még 15-20 percig sütjük, amíg a csirke szép színt kap, a zöldségek pedig roppanósra puhulnak.
Forrón tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...