Az utolsó fénynyalábokat kaptam el az ablakban, hogy még lefotózhassam ezt a napsugarakat idéző tányért. A physalist, vagy földicseresznyét tavaly fedeztem fel magamnak, most már ismerősként üdvözöltem, amikor megláttam valamelyik szupermarket gyümölcskínálatában. Helyes kis lyukacsos dobozban árulják, a rések között kibújnak a gyümölcsöt takaró száraz, fakózöld buroklevelek. Az élénk narancssárga bogyókat nem látni kívülről, gondosan elrejtőznek.
Nagyon finom lett vele a mártás, a narancs remekül megy hozzá mind színben, mind ízben, az egyszerű palacsintát pedig csodásan feldobta. És tök vicces, hogy tényleg paradicsomnak néz ki, főleg messziről, szóval le sem tagadhatná a rokonságot.
A mártás receptje:
- egy doboz physalis, kb. 15 darab
- 2 púpozott evőkanál vaj
- 2 púpozott evőkanál cukor
- fél rúd vanília kikapart magjai
- 1,5 dl frissen facsart narancslé
- 1 evőkanál narancslikőr
A szokásos módon megsütött palacsintákkal még langyosan tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése