2015. január 12., hétfő

Palacsinta földicseresznyés mártással



Az utolsó fénynyalábokat kaptam el az ablakban, hogy még lefotózhassam ezt a napsugarakat idéző tányért. A physalist, vagy földicseresznyét tavaly fedeztem fel magamnak, most már ismerősként üdvözöltem, amikor megláttam valamelyik szupermarket gyümölcskínálatában. Helyes kis lyukacsos dobozban árulják, a rések között kibújnak a gyümölcsöt takaró száraz, fakózöld buroklevelek. Az élénk narancssárga bogyókat nem látni kívülről, gondosan elrejtőznek.
Nagyon finom lett vele a mártás, a narancs remekül megy hozzá mind színben, mind ízben, az egyszerű palacsintát pedig csodásan feldobta. És tök vicces, hogy tényleg paradicsomnak néz ki, főleg messziről, szóval le sem tagadhatná a rokonságot.

A mártás receptje:

  • egy doboz physalis, kb. 15 darab
  • 2 púpozott evőkanál vaj
  • 2 púpozott evőkanál cukor
  • fél rúd vanília kikapart magjai
  • 1,5 dl frissen facsart narancslé
  • 1 evőkanál narancslikőr
A vajat a cukorral összeolvasztjuk, hozzáadjuk a burkából kiszedett, megmosott, félbe vágott gyümölcsöket és a vaníliát. Felöntjük a narancslével, 10 percig közepes lángon főzzük. Végül belekeverjük a narancslikőrt, ezzel már csak éppen felforraljuk.
A szokásos módon megsütött palacsintákkal még langyosan tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...