Ez egy csalás. A főzeléket csak hús feltéttel elképzelni tudók megtévesztése. Komolyan mondom, az a vékonyka szelet sonka a friss harcsaszelettel megsütve, teljesen hús-szerű ízélményt ad. És fantasztikus összehangolódást: ha hiányolnánk esetleg a lencséből a sonka-ízt, az ott van a halon, a sült citromkarika pedig éppen elég savanyúságot biztosít, amit én szintén szeretek lencséhez is, halhoz is. Természetesen egymás nélkül is jól meglennének, a lencsefőzelék számomra például tökéletes egy szelet rozskenyérrel, vagy sült répával is (gyerekeim mondjuk nagyon szeretik, ha benne főtt tarjával csinálom), a citromon sült prosciutto-s harcsa pedig a krumplipürétől kezdve a hajdináig bármilyen körettel, zöldséggel nagyon finom!
Recept:
a lencsefőzelékhez:
- 250 g lencse
- 5 dl zöldség alaplé, vagy víz
- 1 fej hagyma megpucolva, egészben
- 2 gerezd fokhagyma zúzva, apróra vágva
- 2,5 dl tejföl
- 1,5 dl kefir
- 2 evőkanál liszt
- 1 babérlevél
- só, frissen őrölt bors
a sonkás harcsához:
- személyenként 1-2 harcsaszelet
- szeletenként egy hajszál vékony érlelt prosciutto, vagy bármilyen érlelt sonkaszelet
- két-két citromkarika szeletenként
- só, frissen őrölt bors
- 1 tesákanál friss kakukkfű
A megsült halat a citromkarikákkal együtt a lencsefőzelékkel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése