Nekem is nagy kedvencem az amerikai palacsinta, szeretem a társaságában elköltött kényelmes reggeliket. Mégsem volt szándékomban receptet föltenni - eddig. Most viszont egy remek páros segítségével, a hajdinaliszttel és az íróval annyival gazdagabb ízű palacsinták készültek, hogy ezt muszáj közzé tennem, váljék másnak is egészségére.
Az író erjesztéssel készült tejterméknek tekinthető mint olvastam, pedig csak egyszerűen a vaj tejszínből való készítése során keletkezik. Beszerzése nem olyan egyszerű, de piacokon, tejtermékeket árusító termelőknél szokott lenni, én is ott vettem. Felhasználás terén nem rendelkezem sok tapasztalattal, ez a palacsinta az első kísérletem vele, de ez nagyon bejött, hogy úgy mondjam, úgyhogy további receptek várhatók a témában. A hajdinaliszt viszont már régi kedvencem, fantasztikus íze van szerintem, érdemes otthon tartani és hagyományos liszttel keverve használni süteményekbe, mint például ebben a receptben.
Recept:
- 140 g hajdinaliszt
- 115 g finomliszt
- 1 1/2 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 1/4 teáskanál só
- 240 ml író
- 180 ml tej
- 2 tojás
- 30 g olvasztott vaj
- 120 g friss áfonya
- 3 evőkanál méz a tálaláshoz
Teflonbevonatos palacsintasütőben közepesnél valamivel nagyobb lángon, kevés olajon sütjük a palacsintákat. Egy kisebb merőkanállal tudunk megfelelő méretű és közelítően kerek formájú palacsintákat adagolni a serpenyőbe, egyszerre hármat. Mindkét oldalát pirosra sütjük, egy tányéron egymásra halmozzuk. Amikor az összes palacsinta elkészült, mézzel, vagy esetleg juharsziruppal megcsurgatjuk, áfonyával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése