Ennek a két különleges formájú, markáns illatú és ízű alapanyagnak, a zellernek és birsalmának a társításából nem születhet olyan étel, ami semleges, ami csak úgy legurul a torkunkon anélkül, hogy odafigyelnénk rá. Nem, ez a viszonylag sűrű, kissé savanykás leves meghökkent, sőt, elgondolkodtat, aztán meggyőz. Ha nem érezném túl általánosnak ezt a jelzőt, határozottan őszi ízként jellemezném. Mindenképpen kipróbálásra érdemes, az édes-savanyú arányokkal való játszadozásra is jó alkalom. A gránátalma, mint kiegészítő nem létszükséglet, de a krémes levessel jó kis ellentétet képez és azt szeretjük.
Recept:
- 1 közepes zellergumó meghámozva, kockákra vágva
- 1 közepes birsalma meghámozva, kimagozva, kockákra vágva
- 1 nagy krumpli meghámozva, kockákra vágva
- 30 g vaj
- 1 hagyma felaprítva
- 1 teáskanál barnacukor
- 1,5 l zöldség-, vagy szárnyas alaplé, vagy víz
- 50 ml tejszín (elhagyható)
- 1 babérlevél
- 1 kávéskanál őrölt koriander
- só, bors
- gránátalmamag a tálaláshoz
Tányérokba szedjük, megszórjuk gránátalmamaggal és kevés olívaolajat csöpögtetünk rá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése