2011. június 3., péntek

Spárgás, balzsamecetes csirkemell


Újabb variáció spárgára. Illatos, fűszeres, kicsit csípős, kicsit édes, omlós, ropogós. És nagyon hamar elkészül. Próbáljátok ki!

Recept:
  • 3 fél filézett csirkemell
  • 25 dkg zöldspárga
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál méz
  • 1 teáskanál balzsamecet ( lehet ízesített is, pl fügés, epres )
  • 1/2 kávéskanál fahéj
  • 1 kávéskanál gyömbérpor
  • fél - 1 kávéskanál csilipehely ( attól függ, mennyire szeretjük a csípőset )
  • 3 teáskanál vaj
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • só, bors
A csirkemellet egy centis kockákra vágjuk.A spárgát megmossuk, végeit letörjük, falatnyira daraboljuk.
Nagy serpenyőben erős lángon 1 teáskanál vajat és 1 evőkanál olívaolajat hevítünk, rádobjuk a spárgát és 1 gerezd apróra vágott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk és a balzsamecetet is hozzáöntve 5 percig pirítjuk.
Tálra szedjük, félretesszük.
Papírtörlővel kitöröljük a serpenyőt, visszatesszük a tűzre, beletesszük a maradék vajat és olajat, rádobjuk a felkockázott csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a gyömbérrel és a fahéjjal. Két percig pirítjuk, hozzáadjuk a maradék 2 gerezd aprított fokhagymát és a csilit. Még két - három percig sütjük, közben hozzákeverjük a mézet is. Nem kell sokat kevergetni, inkább hagyjuk sülni - pirulni, csak néha mozgassuk, vagy keverjük.
Végül visszatesszük a serpenyőbe a spárgát is, még egyszer jól átforgatjuk, pár percig együtt sütjük őket.
Egyszerű főtt rizzsel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...