Hagymalevest főzök és attól jobban leszek. Ezt gondoltam és így is lett. Így hát bátran ajánlom, mint természetes gyógymódot, mely erőt ad, jobb kedvre derít a betegség borús napjaiban. Jó forrón egyétek, csak úgy hatásos!
Recept: 1 kg vöröshagymát megpucolunk, elfelezzük és vékony szeletekre vágjuk. 50 g vajon lassú tűzön 1-1,5 óra alatt krémesre, sötét arany színűre pároljuk. Hozzáadunk 3 gerezd összenyomott, apróra vágott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk 1 púpozott teáskanál liszttel, egy percig kevergetjük, felöntjük 1,5 dl száraz fehérborral és 1,5 liter csirkehús-,vagy zöldség alaplével. Beleteszünk 1 babérlevelet, 1 ág kakukkfüvet és még 40 percig főzzük. Pár csepp borecettel ízesítjük, ha szükséges még sózzuk, borsozzuk.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük, grill fokozatra kapcsoljuk.
Nem túl vékonyra vágott kenyérszeleteket pirítunk, megkenjük fokhagymával.
Gruyere, vagy Comté, vagy Emmentáli sajtot reszelünk a reszelő nagyobb lyukú felén.
Hőálló tálba szedjük a levest, mindegyik tál tetejére egy-egy szelet pirított kenyeret teszünk, megszórjuk sajttal, majd a sütőbe, tepsire tesszük, a felső szintre.
Addig sütjük, amíg a sajt ráolvad a kenyérre.
Forrón tálaljuk.
Mindenkinek jó kedvet, betegeknek pedig jobbulást kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése