2011. február 11., péntek

Gyógyító hagymaleves


Hagymalevest főzök és attól jobban leszek. Ezt gondoltam és így is lett. Így hát bátran ajánlom, mint természetes gyógymódot, mely erőt ad, jobb kedvre derít a betegség borús napjaiban. Jó forrón egyétek, csak úgy hatásos!

Recept: 750 g vöröshagymát megpucolunk, elfelezzük és vékony szeletekre vágjuk. 50 g vajon lassú tűzön kb. 1 óra alatt krémesre, arany színűre pároljuk. Hozzáadunk 3 gerezd összenyomott, apróra vágott fokhagymát, megszórjuk 1 evőkanál liszttel, felöntjük 1,5 dl száraz fehérborral és 1,5 liter hús-,vagy zöldséglevessel. Beleteszünk 1 babérlevelet,1 ág kakukkfüvet és még 40 percig főzzük. Sózzuk, borsozzuk. A végén megszórhatjuk vágott petrezselyemmel, snidlinggel
A tálaláshoz bagett-szeleteket pirítunk, megszórjuk reszelt emmentáli, vagy más olvadékony sajttal. Grill alatt ráolvasztjuk a sajtot a pirítósra. A levest csészékbe szedjük, tetejére tesszük a pirítóst, tálaljuk.

(Joanne Harris: A francia konyha receptje alapján)

Mindenkinek jó kedvet, betegeknek pedig jobbulást kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...