Én nagyon szeretem ezt a retro salátát, főleg amióta ebből a szép, apró kínai gombából készítem. Gondoltam megosztom itt is, jól jöhet még vendégségekre készülve.
Recept:
- 150 g fehér shimeji gomba
- 150 g barna shimeji gomba
- 20 g vaj
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 kis doboz (70g) sűrített paradicsom
- 2 salotta hagyma
- 1 babérlevél
- fél citrom héja
- 2 teáskanál barna nádcukor
- só, frissen őrölt bors
A hagymát felszeleteljük. A vajat és az olívaolajat feleolvasztjuk, rátesszük a hagymát, puhára dinszeteljük. Hozzáadjuk a gombát, néhány percig erős tűzön pirítjuk. Rátesszük a paradicsomot, fűszerezzük a babérlevéllel, sóval, borssal és a citrom héjával, amit én vékonyan hámozva adtam hozzá, de lehet reszelni is. Hozzáadjuk a cukrot, jól átforgatjuk és öntünk rá egy-másfél deci vizet. 10 percig közepes lángon főzzük, időnként megkeverjük.
Akkor jó, ha a mártás éppen csak bevonja a gombát. Néhány óra jót tesz az ízek összeérésének.
1 megjegyzés:
Kösz, hogy eszembe juttattad...
Lányom kedvence, valahogy mostanában elmaradt.
Megjegyzés küldése