Egy doboznyi friss gyümölcs, kevés cukor és egy sűrű szita - ezek bármilyen nyári gyümölcsital alaptartozékai. A szörpökkel ellenetétben csak nagyon rövid főzéssel és alacsony cukortartalommal készülnek, nem is olyan tartósak, cserébe viszont alig van velük munka. Eper, ribizli, málna, rebarbara, barack, szeder és az alant részletezett izgalmas egres - mind, mind alkalmasak arra, hogy ezzel az egyszerű eljárással, zöldfűszerek (bazsalikom, mentafélék, kakukkfű, rozmaring) és fűszerek (kardamom, gyömbér, szerecsendióvirág, szecsuáni bors) bátor használatával akár új ízekkel és színekkel töltsük a poharunkat. Esti partikon pedig lehet durvulni: jöhetnek az alkoholos felütések!
- 400 g egres
- 150-200 g cukor a gyümölcs édességétől függően
- 2 biocitrom
- fél ujjnyi gyömbért
- 1 csokor menta
Hűtőben 1 hétig eltartható.
Fogyasztáskor szódával két és félszeres mennyiségűre higítjuk, mentalevelekkel, jégkockával fogyasztjuk.
Vodkával, ginnel, vagy pezsgővel higítva kiváló koktél!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése