A hokkaido tököt nem kell meghámozni, ezt én most elfelejtettem, mentségemre csak azt tudom felhozni, hogy a tök-szezon elején járunk még, frissítenem kell az elraktározott információkat. Pedig ha nem hámozzuk meg, még színesebb lehet ez a saláta, a sötét és világosabb narancssárga árnyalatok játékával. Ráadásul még jobban tartja úgy a formáját, bár a hokkaido tök másik nagy előnye, hogy puhulás után is jól tartja magát.
A sütéshez használt olaj kettő az egyben szerepet kap, megsül benne a tök, majd a salátaöntet ízes alapjává változik, szuper megoldás, ezt is jól meg kell jegyeznem (mint a nem hámozást).
Üdv mindenkinek az őszben!
Recept:
- 1 kisebb hokkaido tök
- 2 evőkanál olívaolaj
- só, frissen őrölt bors
- fél marék friss rozmaringlevél
- 100 g bébispenót
- fél narancs leve
- két evőkanál gránátalmamag
A spenótleveleket megmossuk, megszárítjuk, tálra tesszük. A sütőtök kockákat kanállal kiszedjük a tepsiből, a spenótra halmozzuk. A tepsiben maradt olajat kis keverőtálba kotorjuk (az utolsó cseppig!). Hozzáadjuk a narancslevet és kiskanállal, vagy pici habverővel mártást habarunk belőlük. Amikor besűrűsödött, a tálban levő spenótra és sütőtök kockákra csurgatjuk. Végül megszórjuk a gránátalma magokkal.
Sült húshoz, csirkéhez kiváló.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése