Ezt a savanyúkáposztás salátát variáltam meg egy kicsit, elhagyva a hagymát, behozva a sült céklát és a tökmagot mag és olaj formájában. Közben ujjongtam, hogy micsoda egészséges fúziót alkottam.
A sült krumplis vacsorához ez is remekül passzol, de sajnos a céklát nem készíthetjük együtt a krumplival, mert lassabban is sül, meg ki is kell hűlnie a salátába kerülés előtt. Nincs más megoldás, előző nap kell megsütni.
Recept:
- 3 nagy cékla
- 15 dkg savanyú káposzta
- 4 evőkanál pucolt tökmag
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál tökmagolaj
- 1 teáskanál méz
- só, frissen őrölt bors
Amikor kihűlt, lehúzzuk a héját, majd 1x1 centis hasábokra vágjuk. Salátástálba tesszük, meglocsoljuk az olívaolajjal.
A káposztát, ha túl savanyú átöblítjük, lecsöpögtetjük. Vágódeszkán kicsit megvágjuk, hogy apróbb legyen.
A tökmagot serpenyőben kevergetve 5 perc alatt megpirítjuk.
A céklához adjuk a káposztát és a pirított tökmag kétharmadát. Meglocsoljuk a tökmagolajjal és a mézzel, jól átkeverjük. A tetejére szórjuk a maradék tökmagot és tálaljuk.
2 megjegyzés:
Juj, ez nagyon finom lehet! Megkívántam a héjában sült krumplit. Ez lesz a vacsorám. Én héjastul sütöm meg, forrón félbe vágom, olívaolajjal vagy vajjal megkenem, egy kis kanál tejföl megy bele, rá egy kevés reszelt sajt, meg snidling vagy újhagyma. Mennyei eledel. De felcsigáztál ezzel a lilahagymás savanyúkáposztával. A lilahagymát csak nyersen adod hozzá?
Nyers lilahagyma vékonyan felszeletelve, savanyúkáposzta, olajjal meglocsolva és összekeverve. Sült krumplis vacsora a legjobb!
Megjegyzés küldése