A héjával együtt főtt és sült csemegekukorica ad némi feladatot az elején, ugyanis a levelek alatt található hajaktól meg kell szabadítanunk a csövet. Szóval egy kis türelmes hajtogatás következik a barbár letépés helyett. Ezért a kis munkáért cserébe viszont a grillezéshez védőburkot, a végén pedig finom, enyhén füstös ízeket kapunk.
A pattogatott kukorica számomra a bűnös élvezetek közé tartozik, de így, tökmagolajjal némileg elaltatja háborgó lelkiismeretemet. Ajánlom mindenkinek kipróbálásra, a tökmagolaj gazdag, különleges íze hihetetlen módon feldobja a háttérevés tipikus példájaként említhető patikukit. És hát vannak helyzetek, nálunk legutóbb például a kézilabdameccs az olimpián, amikor szükség van valami pótcselekvésre.
Héjában grillezett kukorica
- tetszés szerinti mennyiségű zsenge csemegekukorica
- kevés vaj
- só, bors
Tökmagolajos pattogatott kukorica
- 6 evőkanál pattogatni való kukorica
- 4 evőkanál tökmagolaj
- 100 g pucolt tökmag
- 1 teáskanál só
Egy nagy és széles, füles lábast felforrósítunk, beletesszük az olajat és a sót, majd a kukoricát. (A közepesnél kicsit nagyobb lángot használjunk.) Rátesszük a fedőt. Két fülénél megfogjuk a lábast és kissé a tűz fölé emelve rázogatni, mozgatni kezdjük és nem is hagyjuk abba, egészen addig, amíg az utolsó pattogó hangot nem halljuk. Ez kb. öt perc. A kipattogott kukoricához keverjük a tökmagot és máris fogyasztható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése