2017. február 21., kedd

Színes, édesköményes coleslaw




Bár a coleslaw szigorúan véve nyers káposztasaláta, de mi nem vagyunk szigorúak, ezért a kétféle káposzta mellett egyéb nyers zöldségekkel dúsítottuk és egyben színesítettük. Az egyéb most a gyönyörű színes répákat jelenti, amiket már szeletelni is élvezet és egy fél édesköményt, ami pedig üdítő és illatos kiegészítője a salátának. A másik felét levesekbe (pl. minsetronéba), ragukba használhatjuk.
Nem baj, ha nem fogy el egy ülésre, másnap is szuper uzsonna-, vagy ebéd-kiegészítő.

Recept:


  • 1-1 sárga, narancssárga és lila répa
  • negyed fej lilakáposzta
  • negyed fej fehér káposzta
  • fél édeskömény
  • 1 csokor snidling
  • 1,5 teáskaál citromlé
  • 1 teáskanál fehérborecet
  • 1,5 dl olívaolaj
  • 3/4 teáskanál só
  • 2,5 dl natúr, zsíros joghurt
  • dukkah fűszerkeverék, vagy pirított napraforgó
A répákat gyufaszálra gyaluljuk, vagy éles késsel hosszú, vékony szeletekre vágjuk. Az édeskömény torzsáját kivágjuk, vékonyra szeleteljük. A káposztákat is vékony csíkokra vágjuk. A snidlinget felaprítjuk. Az így előkészített zöldségeket tálba tesszük.
A citromlevet és az ecetet elkeverjük a sóval, majd besűrítjük az olívaolajjal. Hozzáadjuk a joghurtot, majd az egészet a salátára öntjük és jól átforgatjuk.
Tetejét megszórjuk a dukkah keverékkel, vagy a pirított napraforgóval.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...